New Spot on The Blog: Langkawi Helicopter Tours


www.langkawi-gazette.com/

Blaque Villa yang sememangnya berdekatan dengan airport menerima satu lagi spot baharu. Helicopter tours! Saya baru perasan akan helicopter take-off dan landing serta melepasi bumbung Blaque Villa. Nampak comel helicopternya, macam 4 seater gitu. 

Pada mulanya saya sangkakan ia pemandangan biasa, almaklum dekat dengan airport atau Bandar udara lah katakan. Rupa-rupanya telah hadir satu tapak departure baru bersebelahan Kolej komuniti dan Langkawi Morac/go-kart (5 min ke Blaque Villa). Bila nampak banner di tapak tu, sah! Ada heclicopter tours! 

So bertambah lagi satu spot/land mark menarik Blaque Villa. Jika anda dari airport, anda akan melepasi tapak departure sebelah kiri anda sebelum tiba di simpang ke Blaque Villa / Melor cafe di kampung Belak. 

Akan kelihatan selalu helicopter  melalui ruang bumbung BV dan boleh kita melambai-lambai pada penumpangnya!kalau nak cuba helicopter tours ni elok juga. Navigasi yang saya buat mendapati kosnya agak menarik:

Prices:
                                                       Per person          Two Pax          3rd passenger

Cenang Joy Ride         6 min             225 RM              450 RM          100 RM
Dayang Bunting         15 min             425 RM              850 RM          200 RM
Kilim River                  30 min             875 RM           1,750 RM         350 RM
Cable Car                   45 min         1,300 RM            2,600 RM         450 RM
99 Islands                   60 min         1,750 RM            3,500 RM         600 RM


Special Promotion from 10am until noon:

Cenang Joy Ride         6 min             199 RM               450 RM         FREE

Kalau tak dapat helicopter tours ni, jemput ke BV, kita lambai heli dari bawah..menarik bukan?
Info lanjut:


bagi yang ingin rasai first class view untuk LIMA 13, jemput menginap di Blaque Villa, anda pasti tidak akan dapat melupakan pengalaman merasai desingan jet di atas bumbung BV!bukan sahaja jet, malah menara kawalan airport dapat dilihat direct dari BV, bayangkanlah....

Blaque Villa HomeStay Type

BV Type
Bed Type
Peak Season
Low Season
Extra mattress
2 room
Double bed
X 2
150
150
No charge
(2 sets)
4 room
Double bed
X 4
300
300

Info/booking/reservation: +6012-310 6096, +6012-331 3020

Comments